Mellanmål är till för att ätas...

...inte för att skippas. Jag är ingen expert men jag har hört det från tillräckligt många håll för att jag ska känna mig helt övertygad, och framförallt har min kropp talat om det för mig. Om jag skippar ett mellanmål sätter sötsuget in och istället vill jag stoppa i mig godis eller annat onyttigt. Det är varken bra för balansen eller samvetet, om jag inte planerat att äta det vill säga.

Eftersom jag inte tror på dieter väljer jag att äta det som känns gott och fräscht just här och nu. Det här är en bild som har några veckor på nacken, men så här kan ett mellanmål se ut hemma hos mig. Finn Crisp, Apelsin och Kiwi, till det en kopp grönt te. Självklart beror ju storleken på mellanmålet på hur mycket man rört sig under dagen.



Den här härliga lediga dagen har jag spenderat åt att ta en lång sovmorgon, faktiskt så pass lång att frukosten fick bli en brunch med ägg, mackor, apelsin och te, samt juice. Helgfrukost ska vara lite extra speciellt och lyxigt, right? Därefter blev det en promenad för att undersöka hur pass långt det är för mig att gå till mitt nya jobb jag börjar på om några veckor. 30 minuters promenad, alldeles perfekt när jag slutar med andra ord. På morgonen tar jag nog tunnelbanan till jobbet, eller cyklar när jag fått tag på en cykel. Nu ska middagen intas och därefter ett pass med Jillian innan det blir att spendera kvällen på soffan :)

Jag tycker vardagsmotion är den absolut viktigaste motion man kan få. Trappor är underskattat, om man inte har problem med sina knän förstås. Själv bor jag nio trappor upp men tar allt som oftast trapporna istället för hissen. Man hinner få upp flåset lite och mjölksyran rinner till i benen.

Vardagsmotionerar ni något, och vad gör ni då? Vad definerar du som vardagsmotion?


Kommentarer
Postat av: therese

Sååå mumsigt det såg ut på bilden! och det är så sant som du säger, så fort man skippar ett mellanmål blir man sugen på något sött.

2012-01-06 @ 17:41:17
URL: http://tinythess.blogg.se/
Postat av: AnnaB

Hej!

Tack för kommentaren inne i min blogg! :) Jag använder alla möjliga färger när jag pysslar, men på just den sidan du kommenterade hade jag använt matt akrylfärg till bakgrunden och sedan ritat med Faber-Castell Pitt Pen och färglagt med Sakura Gelly Roll Moonlight. De vita prickarna är gjorda med en Sharpie Poster-Paint. Jag har inte använt Gelly Roll-pennorna mycket alls, utan det här var en av de allra första gångerna. De täcker väldigt bra, måste jag säga. Tack igen för din kommentar hos mig. :) Superfint foto!

2012-01-06 @ 18:15:58
URL: http://mymessyspot.blogspot.com
Postat av: Mari

Sv :) Jag njuter till max...såååå nice. !!!!!



Bra blogg du har =)

2012-01-06 @ 19:52:50
URL: http://marriie.blogg.se/
Postat av: Helena på 24seven by [bo:bakk]

Men hallå där, jag såg din kommentar hos Anna-Malin. Du kan aldrig få till matbilder sa du och skyllde på fult proslin. What?? Det här ser ju hur proffsigt ut som helst! Gott som attans.



Fin blogg du har. Jag tränar alldeles för lite sen vårt andra barn kom. Han är 3,5 nu och jag kämpar på med löpning så gott jag kan. Formen är nog ganska ok trots allt med tanke på hur lite jag tränar, antar att jag har bra grund. Och så gillar jag inte choklad eller fikabröd, bakelser eller tårtor. Det är ju en fördel. ;)



2012-01-06 @ 22:45:20
URL: http://24sevenbyboback.blogspot.com/
Postat av: Melissa - Foto¤Vikt

frukt och grönt är ju så mycket godare än godis

2012-01-06 @ 23:46:56
URL: http://lavali.blogg.se/
Postat av: Mari

Tack för alla bra tips =)

2012-01-07 @ 09:21:07
URL: http://marriie.blogg.se/
Postat av: MinaStickor

svar: Tack för din snälla kommentar :) Jag är nog för rastlös för att låta bli helt enkelt.



Ja vardagsmotion är den allra bästa, jag märker stor skillnad sen jag bodde hemma och cyklade till bussen varje dag och nu.. snart dags att börja cykla igen dock :D

2012-01-07 @ 10:07:59
URL: http://minastickor.nu
Postat av: fanny

Mellanmål är inget måste. Trivs man med det ska man självklart äta det. Personligen tycker jag det är lite bökigt och trivs bäst med att äta färre, men lite större mål :)

2012-01-07 @ 13:34:21
URL: http://fannykangas.shapemeup.se
Postat av: Karoline

vad tråkigt med regn!

hoppas ni får lite snö snart.. eller att våren kommer inom kort ;)

2012-01-08 @ 16:20:21
URL: http://ikarolineshuvud.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0